Slatkiš naših baka: Danas pravimo baklavu sa keksom i belom čokoladom (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

26. 08. 2021. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • gotove kore
  • 2 jaja
  • 200 gr ml. keksa
  • 100 gr ml. oraha
  • 100 gr bele čokolade
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 300 gr šećera
  • 100 ml. vode
  • 1/2 limuna
  • 1 vanilin šećera

Foto: privatna arhiva

Priprema:

U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti.  Izmešati keks i orahe, pa tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu. Rukama dobro izjednačiti.

Pročitajte još: Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)

Raširiti koru, malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil, pa uviti u male rolmice. Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem iseći na manje rolate.

Foto: privatna arhiva

Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pećenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti  i sladiti se. Prijatno!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU