Par KORISNIH SAVETA koje svako treba da zna: Kako spremiti najsočniji PILEĆI FILE?
Piletina je svakako jedno od omiljenog mesa zbog lake i brze pripreme. Takođe, piletina se slaže uz sve - i uz krompir, i uz pirinač, i uz testeninu, kao i neko drugo povrće.
Međutim, pileće meso, a posebno pileći file, često može biti suvo, i samim tim i bezukusno.
Pročitajte još: Za ljubitelje kineske kuhinje: Najjednostavniji recept za MEDENU PILETINU
Kako biste izbegli ovakav scenario, ovo su saveti kojih se morate pridržavati.
Priprema mesa
Ako pileći file izvadite iz zamrzivača, on se mora u potpunosti otopiti na sobnoj temperaturi. Nakon toga, potrebno je da napravite mešavinu maslonovog ulja i začina po želji (so, biber, beli luk u granulama, mlevena paprika), i time premazati svako marče mesa.
Tako začinjeno meso, ostavite da odstoji neko vreme u frižideru - minimum jedan sat.
Prženje
U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Kada se ulje dobro ugreje, marinirano meso poređajte u tiganj i ostavite da se prži jedan minut na najjačoj temperaturi.
Potom smanjite temperaturu na pola, okrenite meso i poklopite tiganj. Ostavite meso deset minuta tako da se "krčka", i posle toga ugasite ringlu.
Meso ostavite da stoji poklopljeno u tiganju još desetak minuta, pa ga onda servirajte.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU