Hladna španska supa: Gaspačo se lako priprema i pije iz čaše (RECEPT)

29. 08. 2021. 000000 13:30

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 1 kg paradajza
  • krastavac
  • 3 paprike
  • glavica crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • kašičica soli
  • malo peršuna ili bosiljka

Pročitajte još: Idealan letnji ručak: PAELJA sa morskim plodovima za 20 minuta (RECEPT)

Priprema:

Opran paradajz i krastavac oljuštite i krupno naseckajte. Paprike očistite od semenki. Obe vrste luka oljuštite i takođe naseckajte, pa sve stavite u blender. Posolite, ulijte maslinovo ulje i sok od jednog limuna. Izblendirajte, ali vodite računa o tome da ne bude previše usitnjeno. Kada to učinite, možete da dodate još soli ili ulja ako je potrebno.

Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)

Gaspačo ohladite i služite ga sa kockicama leda, dekorisan peršunom ili bosiljkom, u dubokim tanjirima, činijama ili, čak, širim staklenim čašama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU