Ručak koji se NE KUVA: Ruska supa okroška (RECEPT)

05. 09. 2021. 000000 10:40

Foto: Depozitfoto

Tokom leta u Rusiji jedu hladne supe. Najpoznatija ruska hladna supa je okroška. Izuzetno je zdrava, ukusna i osvežava.

Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)

Potrebno je:

  • 2 manje cvekle (2 manje)
  • 200 g krastavca
  • 3 mlada luka
  • 700 ml kefira
  • 2 kašike peršunovog lista
  • kašika iseckane mirođije
  • 4 jajeta
  • so, biber

Pročitajte još: Idealan letnji ručak: PAELJA sa morskim plodovima za 20 minuta (RECEPT)

Priprema:

Neoljuštenu cveklu ispecite u rerni, na 180 stepeni. Za to je potrebno otprilike sat vremena. Za to vreme tvrdo skuvajte jaja, krastavac isecite na kockice i izrežite mladi luk. Pečenu cveklu oljuštite, izblendirajte je sa kefirom, pa dodajte ostale sastojke i začinite po ukusu. Ova supa se služi hladna, tako što se u svaku porciju stavi polovina jajeta ili po dve četvrtine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU