Da li znate zašto se luk PLETE, umesto da se jednostavno veže? (VIDEO)
Jeste li čuli za pletenje luka? To je nešto poput francuske pletenice: uzmite desetak glavica luka na kojima su im još pričvršćene stabljike i, počevši od tri, postepeno ga uvijate.
Rezultat je lep, prirodan lanac luka koji se može okačiti u kuhinju i uzeti po potrebi.
Zašto je pletenje luka zapravo bolje?
Pleteni luk nije samo estetski dopadljiv; tehnika pletenja i vešanja omogućava bolju cirkulaciju vazduha oko luka nego skladištenje u kutiji, kanti ili na drugom mestu.
Međutim, ako luk ne koristite odmah, okačite pleteni lanac na hladnom i tamnom mestu da biste ga sačuvali.
Loading...
Isto se može učiniti i sa belim lukom i ljutikom!
Ukoliko živite u stanu, takođe možete pravilno da čuvate luk, samo što ćete uplateni luk okačiti negde u kuhinji ili ostavi.
U videu ispod pogledajte tehniku pletenja luka i naučite kako da pravilno čuvate cenjeno povrće za dane koji dolaze.