Šta bi najpre zagrizli: BUHTLE sa makom ili sirom? (RECEPT/VIDEO)
Baka iz bakine kuhinje pripremila je sjajan recept, koji može da bude i slatka i slana poslastica, a to je upravo ono što nam treba kada ne možemo da se odlučimo.
Pročitajte još: Vreme je za kašiku: Evo kako se pravi NAJUKUSNIJA posna boranija! (RECEPT/VIDEO)
Recept za buhtle
Potrebno je:
- 300 ml mlake vode
- 15 gr kvasca
- 30 ml ulja
- 1 kašičica šećera malo soli
- 500-550 gr brašna
Za nadev:
- 50 gr maka mlevenog
- 3 kašičice džema
- 2 šake suvog grožđa
- Po želji puniti i sa sirom
Priprema:
Izmrviti kvasac u mlakoj vodi dodati šećer, pa kad se istopi dodati ulje, brašno so i zamesiti glatko testo.
Mesiti nekoliko minuta. Pokriti da odmori 20 mi. U mleven kak dodati šećer po želji, malo suvog grožđa i 2 kašike vruće vode.
Ubaciti i 3 kašike džema. Izmešati. Testo razviti seći kvadrate pa u sredinu stavljati po punu kašiku maka i spajati ivice okreuti naopako i ređati u pleh podmazan.
Prekriti folijom da odmori premazati maslinovim uljem i peći na 190 stepeni C oko 40 min. Ja sam kombinovala pola pleha i sa sirom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU