Najukusnija piletina: Pohovano meso kao oblak (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

01. 01. 2022. 000000 12:30

Foto: Piksabej

Potrebno je:

  • 600 g pilećeg filea
  • so
  • biber
  • kašika senfa
  • mešavina začina
  • 2 jajeta
  • šolja brašna
  • šolja prezli
  • 300 g boranije

Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Piletinu tanko isecite, pa začinite po ukusu (so, biber, mešavina začina). Dodajte senf, sve dobro sjedinite i stavite u frižider na sat vremena. U međuvremenu kratko skuvajte boraniju u vodi, zatim je posolite i propržite na ulju. Svaki komad pilećeg filea uvaljajte u brašno, umućena jaja, pa u prezle i pržite u zagrejanom ulju. Poslužite uz prilog od boranije i salatu po želji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU