UKISELJENE ČILI PAPRIKE: Ukusan RECEPT koji morate da probate!
Za sve ljubitelje prijatnog ljutog ukusa, delimo sa vama recept za ukiseljene čili papričice. Nećete se odvajati od tegle kada ih budete probali!
Pročitajte još: Najtraženiji RECEPT u vreme posta: Punjena paprika bez mesa, fantastičnog ukusa! (VIDEO)
Recept za čili papričice u tegli
Sastojci:
- Halapenjo paprike - Ovaj recept će raditi i sa drugim vrstama paprike.
- Sirće.
- Voda.
- Beli luk - koliko god želite.
- Crni biber u zrnu.
- Kuhinjska so.
- Šećer - volim da su moje paprike više slane, ali vi možete da dodate šećer ako volite da vaši kiseli proizvodi budu slatkasti.
Foto: Depozit
Priprema:
Naseckajte paprike na željenu debljinu. Dodajte sirće, vodu, beli luk, zrna bibera, so i šećer u šerpu. Dovedite smešu do ključanja.
Dodajte paprike u lonac. Kuvajte ih 2-3 minuta ili dok boja paprike ne pređe iz jarko zelene u tamniju zelenu.
Dodajte paprike u teglu za konzerviranje koja se može potpuno zatvoriti. Sipajte sve u teglu, uključujući beli luk i zrna bibera, dok se ne napuni. Zatvorite teglu i stavite u frižider.
Cela paprika u tegli? Sjajna ideja!
Ne želite da izgubite nijedno od tih dragocenih semenki? Paprike možete ukiseliti cele, ako želite. Moj jedini predlog ovde je da se pobrinete da nabavite lepu i veliku teglu koja će ih pustiti da plutaju. Ubodite nekoliko rupa oko svake paprike nožem kako bi tečnost prodrla u paprike iznutra i spolja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU