Pravimo domaći sladoled od jagode: Uživanje u ukusu

Kristina LJubisavljević

30. 07. 2022. 000000 11:40

Foto: Deposit

Osvežavajuća poslastica kojoj ne mogu odoleti ni stari ni mladi je najbolja kada je pravite sami. Evo kako da pripremite domaći sladoled.

Sladoled od jagode

Potrebno je:

  •  400 ml slatke pavlake
  • 1/8 kašičice soli
  •  2 jajeta
  • 150 g šećera
  • 450 g seckanih jagoda
  •  pola kašike limunovog soka

Pročitajte još: Najlakši slatkiš na svetu: Mančmelou kolač (RECEPT)

Priprema:

Sjedinite slatku pavlaku i so u šerpi i pustite da proključa, a zatim sklonite sa vatre.

U posebnoj činiji umutite jaja sa polovinom šećera, pa dodajte vruć krem – sipajte ga polako uz neprekidno mućenje.

Vratite u šerpu i kuvajte na nižoj temperaturi, ne dozvolite da proključa. Kuvajte uz stalo mešanje, dok se smesa blago ne zgusne. Ohladite fil na sobnoj temperaturi i povremeno promešajte. Neka se hladi najmanje 2 sata.

Pročitajte još: Najtraženiji RECEPT u vreme posta: Punjena paprika bez mesa, fantastičnog ukusa! (VIDEO)

Dok se fil hladi, u blenderu umutite jagode sa preostalim šećerom i sokom od limuna, dok ne postane glatko. Smesu procedite i sipajte u ohlađen fil, pa dobro izmešajte.

Sipajte u željene posude i ostavite da se zaledi u zamrzivaču. Ovaj sladoled može da stoji nedelju dana.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU