Zamrznite i sačuvajte SVEŽE BILJE u maslinovom ulju! Osam koraka

FOTO: Depozit
Da li koristite zamrzivač za čuvanje bilja, povrća ili voća? Zamrzivač može biti moćan način da sačuvate ominjeno bilje za kasniju upotrebu. Pesto, pire od jagoda, supa od paradajza - sakrijte ih sada za hladnija vremena! Jedan od mojih omiljenih sastojaka, šaka svežeg začinskog bilja iz bašte, jedna je od najjednostavnijih stvari za čuvanje u zamrzivaču, a posebno je genijalno kada ga sačuvate u ulju.
Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!
Osam koraka za zamrzavanje biljaka u ulju
1. Birajte čvrsto, sveže bilje, idealno sa pijace ili iz sopstvenog vrta.
2. Ako želite, možete ih sitno iseckati. Ili ih ostavite u većim grančicama i listovima. Ovde sam zamrznuo kombinaciju sitno iseckanog i celog bilja, poput ruzmarina, stabljike komorača, žalfije i origana.
3. Sipajte biljke u posude za zaleđivanje, do 2/3.
4. Takođe možete mešati bilje; razmislite o zamrzavanju buketića od žalfije, majčine dušice i ruzmarina za dodavanje pečenoj piletini i krompiru!
5. Biljke prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem ili rastopljenim, nesoljenim puterom.
6. Lagano prekrijte plastičnom folijom i zamrznite preko noći.
7. Izvadite zamrznute kockice i čuvajte u posudama za zamrzavanje ili malim kesama.
8. Ne zaboravite da svaki kontejner ili kesu označite vrstom biljke (i ulja) unutra!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK