Kako da vam POVRĆE ne bude suvo ili gnjecavo? Podesite alarm na OVO vreme!

17. 08. 2021. 000000 14:30

FOTO: Depozit

Zapečeno povrće u rerni je savršen dodatak ručku ili večeri, međutim, koliko nas zna koje je optimalno vreme pečenja u rerni? Ukoliko preterate, povrće će biti osušeno i  bezukusno, a ukoliko ga prekratko pečete, ostaće na granici između sirovog i samo će ostaviti nedovršen ukus u ustima.

Dajemo vam smernice za idealno pečeno povrće.

Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!

Foto: Depozit

Savršeno vreme

Za početak, treba da napomenemo da rernu treba prethodno da zagrejete na 180 stepeni, povrće ravnomerno rasporedite na plehu, začinite i prelijete maslinovim ulje.

A sada, vreme!

Zelena boranija - 10 minuta.

Špargla -12 do 15 minuta.

Tikvica - 12 do 15 minuta.

Brokoli - 20 do 25 minuta.

Bundeva - 20 do 25 minuta.

Paštrnjak - 20 do 25 minuta.

Karfiol - 20 do 25 minuta.

Šargarepa - 25 do 30 minuta.

Crni i crveni luk - 25 do 30 minuta.

Sladak krompir - 30 i 35 minuta.

Običan krompir - 35 do 40 minuta.

Prokelj - 35 do 40 minuta.

Sad kad znate minutažu, znate i kojim redom da pečete povrće za najukusnije rezultate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK