Kako da vam POVRĆE ne bude suvo ili gnjecavo? Podesite alarm na OVO vreme!
Zapečeno povrće u rerni je savršen dodatak ručku ili večeri, međutim, koliko nas zna koje je optimalno vreme pečenja u rerni? Ukoliko preterate, povrće će biti osušeno i bezukusno, a ukoliko ga prekratko pečete, ostaće na granici između sirovog i samo će ostaviti nedovršen ukus u ustima.
Dajemo vam smernice za idealno pečeno povrće.
Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!
Foto: Depozit
Savršeno vreme
Za početak, treba da napomenemo da rernu treba prethodno da zagrejete na 180 stepeni, povrće ravnomerno rasporedite na plehu, začinite i prelijete maslinovim ulje.
A sada, vreme!
Zelena boranija - 10 minuta.
Špargla -12 do 15 minuta.
Tikvica - 12 do 15 minuta.
Brokoli - 20 do 25 minuta.
Bundeva - 20 do 25 minuta.
Paštrnjak - 20 do 25 minuta.
Karfiol - 20 do 25 minuta.
Šargarepa - 25 do 30 minuta.
Crni i crveni luk - 25 do 30 minuta.
Sladak krompir - 30 i 35 minuta.
Običan krompir - 35 do 40 minuta.
Prokelj - 35 do 40 minuta.
Sad kad znate minutažu, znate i kojim redom da pečete povrće za najukusnije rezultate.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK