Idealan letnji ručak: PAELJA sa morskim plodovima za 20 minuta (RECEPT)

18. 08. 2021. 000000 12:00

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 2 šolje pirinča
  • šolja kukuruza
  • 500 g morskih plodova
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 g paradajz sosa
  • 100 g parmezana
  • šafran
  • peršun
  • so, biber

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u jednoj šerpi: Ukusan PILAV SA TIKVOM koji ćete stalno praviti! (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Na maslinovom ulju izdinstajte sitno iseckan crni luk, dodajte iseckani beli luk i malo peršuna. Promešajte, ubacite morske plodove, nastavite da dinstate uz povremeno mešanje. Dodajte dobro opran pirinač, kukuruz, paradajz sos, posolite i pobiberite, ubacite šafran, pa nalijte malo vode.

Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)

Na kraju stavite parmezan. Pirinač možete da prelijete i čašom belog vina umesto paradajz sosom, ali pred sam kraj dinstanja, kako bi ukus bio što efektniji. Poslužite toplu paelju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU