Lagana LAZANJA sa kukuruzom (RECEPT)

16. 01. 2022. 000000 15:30

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 6 traka testenine za lazanje
  • 4 paradajza
  • 250 ml paradajz pirea
  • 250 g kukuruza šećerca
  • 250 g kačkavalja
  • 200 ml kečapa
  • malo karanfilića
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Skuvajte prvo testo za lazanje po uputstvu sa pakovanja, a u drugoj šerpi kukuruz u slanoj vodi. Lazanje dobro ocedite i poređajte ih na papir. Zatim pomešajte kečap, karanfilić, paradajz koji ste iseckali na kockice i pire od paradajza. Dobijen sos sipajte u podmazan pleh, prekrijte ga sa dve trake testa, preko toga sipajte polovinu skuvanog kukuruza, trećinu rendanog kačkavalja i pokrijte sa dve trake testa za lazanje. Postupak ponovite opet i na kraju pospite preostalim kačkavaljem.

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u jednoj šerpi: Ukusan PILAV SA TIKVOM koji ćete stalno praviti! (RECEPT/VIDEO)

Pecite lazanje pola sata u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Sačekajte da se malo ohlade, pa ih isecite i servirajte.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU