Super-zdrav kolač MOČI koji se priprema u mikrotalasnoj rerni! (RECEPT)

04. 09. 2021. 000000 15:30

Foto: Šater

Potrebno je:

  • kašika suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • 1/4 šolje vode
  • kašika mlevenog kukuruza ili kukuruznog brašna
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/4 kašičice mlevenog anisa
  • 3 šolje belog brašna
  • šolja kvalitetnog piva
  • šolja kuvanog pirea od bundeve

Pročitajte još: Kolač sa višnjama: Brzi ŠVARCVALD ROLAT za 20 minuta (RECEPT)

Za sirup:

  • 1-2 šolje smeđeg šećera
  • šolja vode
  • 3 komadića kore limuna ili pomorandže

Kolač se priprema u mikrotalasnoj

Ovaj kolač pripremajte u mikrotalasnoj rerni. U plastičnoj posudi pomešajte brašno i šećer, dodajte kokosovo mleko i aromu vanile i dobro izmešajte, da biste dobili glatku, ujednačenu masu. Pokrijte folijom i kuvajte četiri minuta. Kada je gotovo, izvadite iz mikrotalasne, promešajte drvenom varjačom i pustite da se malo ohladi, da biste mogli da “radite” sa testom.

Pročitajte još: Čaša tople slane vode PODMLAĐUJE, prolepšava i leči 7 bolesti. Evo KAKO se SPREMA

Zatim testo prebacite na radnu površinu, koju ste blago posuli pirinčanim brašnom, i napravite valjak prečnika 3 cm, koji ćete podeliti na devet jednakih delova. Svaki deo ravnomerno istanjite u obliku kruga prečnika 6-7 cm. Na sredinu stavite lopticu fila, slepite ivice i rukama oblikujete u lopticu, pa uvaljajte u susam.

Fil se priprema dan ranije

Fil pripremite dan ranije, na sledeći način: pasulj operite i ostavite da odstoji u vodi preko noći.

Sutradan ga prebacite u šerpu, nalijte vodom i kuvajte 15 minuta od trenutka ključanja. Vodu prospite, pasulj isperite, nalijte novu vodu, pustite da ponovo proključa i nakon toga kuvajte još 15 minuta. Ponovo vodu prospite, pasulj isperite, nalijte novu vodu u razmeri voda-pasulj 3:1. Vratite na ringlu i kuvajte.

Pročitajte još: Pastrmka u paketu koja se SAMA PEČE (RECEPT)

Kada voda do pola ispari, dodajte šećer i kuvajte dok potpuno ne uvri. Pastu možete ostaviti takvu, sa komadićima pasulja ili je propasirati kroz sito da biste dobili homogenu smesu. Ostavite je da se ohladi, pa od nje pravite kuglice veličine oraha, kojima ćete puniti testo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU