Neverovatan ukus: Peruanske krofnice koje se nižu na prste (RECEPT)
Potrebno je:
- kašika suvog kvasca
- kašičica šećera
- 1/4 šolje vode
- kašika mlevenog kukuruza ili kukuruznog brašna
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/4 kašičice mlevenog anisa
- 3 šolje belog brašna
- šolja kvalitetnog piva
- šolja kuvanog pirea od bundeve
Pročitajte još: Pastrmka u paketu koja se SAMA PEČE (RECEPT)
Za sirup:
- 1-2 šolje smeđeg šećera
- šolja vode
- 3 komadića kore limuna ili pomorandže
Priprema:
Uštipke pripremite na sledeći način: u manjoj činiji rastvorite šećer i kvasac u toploj vodi, u velikoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, so, anis, jednu šolju brašna i pivo. Dodajte smesu sa kvascem i promešajte. Zatim dodajte pire od bundeve i dve šolje brašna. Promešajte tako da dobijete meko testo.
Testo mora da se odmori u frižderu.
Pokrijte platnenom krpom i ostavite smesu da se diže na toplom mestu, oko dva sata. Možete je ostaviti i da se podiže u frižideru, četiri do 12 sati, ako je prekrivena folijom. Sve sastojke sirupa sipajte u šerpu i ostavite da provri, na srednjoj temperaturi. Smanjite vatru na minimum i krčkajte 15-ak minuta, odnosno dok se ne napravi gusti sirup. Sklonite sa ringle.
Pročitajte još: Ručak koji se pravi u jednoj šerpi: Ukusan PILAV SA TIKVOM koji ćete stalno praviti! (RECEPT/VIDEO)
Zatim zagrejte ulje u voku. Sipajte nekoliko kašike testa u vrelo ulje i pržite s obe strane, dok krofne ne postanu hrskavo zlatne. Kada su gotove, izvadite ih šupljikavom kašikom, ocedite na papirnim ubrusima i poslužite tople, sa takođe toplim sirupom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU