Neverovatan ukus: Peruanske krofnice koje se nižu na prste (RECEPT)

18. 01. 2022. 000000 19:00

Foto: Šater

Potrebno je:

 

  • kašika suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • 1/4 šolje vode
  • kašika mlevenog kukuruza ili kukuruznog brašna
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/4 kašičice mlevenog anisa
  • 3 šolje belog brašna
  • šolja kvalitetnog piva
  • šolja kuvanog pirea od bundeve

 

Pročitajte još: Pastrmka u paketu koja se SAMA PEČE (RECEPT)

Za sirup:

  • 1-2 šolje smeđeg šećera
  • šolja vode
  • 3 komadića kore limuna ili pomorandže

Priprema:

Uštipke pripremite na sledeći način: u manjoj činiji rastvorite šećer i kvasac u toploj vodi, u velikoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, so, anis, jednu šolju brašna i pivo. Dodajte smesu sa kvascem i promešajte. Zatim dodajte pire od bundeve i dve šolje brašna. Promešajte tako da dobijete meko testo.

Testo mora da se odmori u frižderu.

Pokrijte platnenom krpom i ostavite smesu da se diže na toplom mestu, oko dva sata. Možete je ostaviti i da se podiže u frižideru, četiri do 12 sati, ako je prekrivena folijom. Sve sastojke sirupa sipajte u šerpu i ostavite da provri, na srednjoj temperaturi. Smanjite vatru na minimum i krčkajte 15-ak minuta, odnosno dok se ne napravi gusti sirup. Sklonite sa ringle.

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u jednoj šerpi: Ukusan PILAV SA TIKVOM koji ćete stalno praviti! (RECEPT/VIDEO)

Zatim zagrejte ulje u voku. Sipajte nekoliko kašike testa u vrelo ulje i pržite s obe strane, dok krofne ne postanu hrskavo zlatne. Kada su gotove, izvadite ih šupljikavom kašikom, ocedite na papirnim ubrusima i poslužite tople, sa takođe toplim sirupom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU