Za još ukusnije palačinke: Pet brzih saveta
Palačinke su mnogima omiljena poslastica. Kada se pitamo šta slatko da napravimo one nam uglavnom prvo padaju na pamet. Pravljenje možemo da usavršimo do detalja i svaki put maksimalno uživamo u ukusu.
Kako da napravimo najukusnije palačinke?
Svežina praška za pecivo
Palačinke zahtevaju samo nekoliko osnovnih sastojaka, ali ako vam je prašak za pecivo star ili mu je istekao rok trajanja, dobićemo ravne palačinke, a ne lagane i pahuljaste.
Umutite suve sastojke kako biste izbegli velike grudvice
Važno je da sve suve sastojke dobro promešamo kako bismo izbegli pravljenje grudvica.
Pročitajte još: Produžite im ROK TRAJANJA: Kako se pravilno čuvaju KUVANA JAJA u frižideru?
Ostavite testo
Preporučuje se da napravljeno testo ostavimo najmanje 15 minuta da odstoji.
Veliki tiganj
Široka površina omogućava ravnomernu raspodelu toplote. Na taj način svaka će biti ravnomerno ispržena.
Obrišite tiganj između serija
Da biste izbegli neprijatan ukus ili spaljene delove, samo obrišite tiganj i dodajte još mrvicu maslaca ili ulja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU