Palačinke sirniki sa džemom (RECEPT)

29. 08. 2021. 000000 16:30

Foto: Šater

Ukoliko volite palačinke ovo je pravi kolač za vas.

Pročitajte još: Najtraženiji RECEPT u vreme posta: Punjena paprika bez mesa, fantastičnog ukusa! (VIDEO)

Potrebno je:

Meko testo?
Ne brinite ako vam je testo meko, tako i treba da bude, ne dodavajte mu još brašna.
  • 500 g sira
  • 2 jajeta
  • 20 g šećera
  • 100 g brašna + 50 g brašna za “paniranje”
  • 50 g putera ili 3 kašike ulja
  • kesica vanilin šećera

Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Ako je sir suviše mek i ima previše surutke, ocedite ga prethodne večeri kroz gazu. Jaja viljuškom umutite sa obe vrste šećera, pa im dodajte sir i sve dobro izmešajte, dok ne postane homogeno. Nakon toga dodajte brašno i ponovo sve povežite u jednoličnu masu, polako mešajući. Masa bi trebalo da bude vazdušasta, nemojte je mnogo “gnjaviti”. 

Kašikom oblikujte uštipke i pecite.

Kašikom vadite loptice u posudu sa brašnom, pa brašnjavim rukama oblikujte polpete-uštipke veličine 4-5 cm. Zagrejte puter ili ulje na srednje jaku temperaturu, pa pecite sirnike prvo sa jedne, a zatim i sa druge strane, dok ne postanu lepe, rumene boje. Kada se ispeku, ređajte ih na kuhinjski papir, koji će upiti višak masnoće. Sirniki bi trebalo da spolja imaju hrskave, tanke korice, a unutra da budu meki i kremasti.

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u jednoj šerpi: Ukusan PILAV SA TIKVOM koji ćete stalno praviti! (RECEPT/VIDEO)

Poslužite ih tople, sa džemom, voćem, medom, pavlakom, ili kombinacijom kisele pavlake i džema od malina.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU