Banane u tegli? Ovo je RECEPT za najbolji DžEM koji ste do sad probali!

13. 08. 2021. 000000 11:30

FOTO: Depozit

Sa samo pet sastojaka ovo je bilo jednostavno napraviti, a još bolje jesti.

Recept za majmunski puter

Sastojci: 

  • 5 savršeno zrelih banana srednje veličine (bez smeđih mrlja)
  • 500g  drobljenog ananasa iz konzerve (neoceđenog)
  • 1/4 šolje kokosa
  • 3 šolje belog šećera
  • 3 kašike flaširanog soka od limuna

Pročitajte još: Punjeni TOST za doručak: Najukusniji način da iskoristite jučerašnji hleb! (RECEPT/VIDEO)

Postupak:  

Za početak ogulite i narežite banane, a zatim ih stavite u veliki lonac. Dodajte ostale sastojke i stavite na ringlu da proključa, uz stalno mešanje.

Nakon što je provreo, smanjite temperaturu i na laganoj vatri i kuvajte dok se ne zgusne, uz stalno mešanje. 

Kada se smesa pravilno zgusne, kašikom stavite u sterilisane staklene tegle i ostavite da se ohladi.

Čuvajte tegle u frižideru i koristite u roku od 4-6 nedelja. Sok od limuna u receptu održaće banane svežim. 

Ukoliko želite da konzervirate ovaj džem, imajte na umu da boja neće biti žuta već pink.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK