Punjeni TOST za doručak: Najukusniji način da iskoristite jučerašnji hleb! (RECEPT/VIDEO)
Iz bakine kuhinje stiže jednostavna ideja za doručak - vreme je za malo drugačiji tost!
Pročitajte još: Domaći RECEPT za PELAT bez konzervansa: Uz OVAJ trik će zimnica moći da vam stoji i do TRI GODINE! (VIDEO)
Recept za tost
Sastojci:
- tost hleb (ili jučerašnji hleb)
- 50 gr šunke
- pola praziluka
- pola crvene sveže paprike
- 2 jaja
- 1 kašika sira
- malo kačkavalja
Priprema:
U činiju razbiti jaja, dodati jednu kašiku sira i kačkavalja pa umutiti. Dodati papriku (sitne kockice), seckan praziluk i šunku. Sve izjednačiti. Tostu iseći sredinu tj izvaditi kocku .
Tost prazan staviti u tiganj u koji ste dodali malo ulja koliko da podmažete tiganj. U svaku kocku tosta ubacite prethodno pripremljenu smesu. Pritisnite lopaticom i pecite oko 3 min.
Stavite po kašiku rendanog kačkavalja i isečeni deo tosta i ponovo pritisnite i polako prevrnite i pecite sa druge strane.
Okrenite par puta. Ukupno se peče 6-7 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK