Kad se spoji PUNJENO "harmonika" MESO, začini i povrće, nastaje pikantni užitak! (RECEPT/VIDEO)
04. 08. 2021. 000000 09:20
Baka iz bakine kuhinje je napravila zanimljiv spoj mesa i sačina koji će vam poslužiti kao dobar ručak.
Recept za harmonika meso
Potrebno je:
- 2 kom belog pilećeg mesa
- 4-5 čena belog luka
- 50 gr kačkavalja na listiće
- 50 gr suve slanine
- 1 zelena paprika
Preliv:
- so, biber
- 50 maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 3 kašike majoneza
- 1 kašika soja sosa
- malo crvene ml. paprike i tucane
Pročitajte još: Srpska GIBANICA, ali ona prava "dundasta"! (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Meso zaseći što dublje po celoj širini u razmaku od 2 cm. Da bi dublje zasekli meso, po dužini probušite meso sa štapićem (kao u videu). Tako možete sigurno zasecati.
U proreze stavljajte listiće belog luka, paprike, kačkavalja suve slanine. U činuji izmešajte ulje, majonez, senf, soja sos, papriku slatku i tucanu, so i biber.
Preliti punjeno meso. Po želji staviti malo krompira. Peći na 210 stepeni C oko 45 min.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU