Kuvani KAKAO je mnogo bolji od kafe? Daje isti podsticaj, ali traje duže, bez nuspojava! (RECEPT)
Nema sumnje da je jutarnji ritual kuvanja i ispijanja sveže šoljice kafe jedna od malih životnih radosti. Čak i proces odlučivanja koju vrstu kupiti može biti zabavan. Ali da li ste se ikada zapitali šta se dešava sa vašim telom ako pijete kafu svaki dan?
Pročitajte još: Berite LAVANDU i uživajte u ŠEST blagodeti: Ublažava bol i uvodi u dubok san!
Između anksioznosti, treme, popodnevnih udara i potencijalne zavisnosti od kofeina, kafa ume da ostavi ne baš prijatne posledice. Kad bi samo postojala alternativa prirodnoj kafi koja ne bi imala tako neprijatne nuspojave.
Preokret: Postoji i zove se kuvani kakao.
Loading...
Prednosti
- Kakao je 99,9 odsto bez kofeina.
- Prepun je polifenolnih antioksidansa i flavonoida (jedna od najvećih koncentracija u bilo kojoj hrani na svetu), magnezijum.
- Poboljšava san.
- Prirodan je lek protiv kašlja.
- Poboljšava raspoloženje.
- Ima čokoladni ukus.
Umesto kofeina, kakao sadrži nešto što se naziva teobromin, što se na grčkom prevodi kao „hrana bogova“. Teobromin je prirodni stimulans koji širi krvne sudove (umesto da ih sužava) kako bi povećao protok krvi, što vam daje isti podsticaj energije kao i kafa - osim što traje duže i nema sve neprijatne nuspojave.
Pročitajte još: Kamilica i crno vino za zategnuto lice: Sadrže moćnu supstancu o kojoj se malo priča!
Kako se sprema?
Nema posebne pripreme, već se sprema kao kad pravite domaću kafu.
Pustite vodu da provri i sipate 1,5 kašičicu kakaa u vodu. Možete dodati i malo kurkume i dobićete pravi eliksir zdravlja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU