Šta za ručak? Pasta sa morskim plodovima je nešto što svako treba da proba! (RECEPT)
Mnogi izbegavaju pripremanje morskih plodova kod kuće, jer nisu sigurni kako se pravilno spremaju. Uz ovaj jednostavan recept, dobićete fantastičan ručak koji će vam oduševiti nepca.
Uvrstite morske plodove u porodične obroke i razbijte monotoniju ručka. Vreme je za malo morske atmosfere.
Pročitajte još: Juneće šnicle u sosu od pečuraka: Jednostavan, a efektan ručak! (RECEPT/VIDEO)
Recept za pastu sa morskim plodovima
Sastojci:
- 250 g testenine po izboru
- 300 g smrznutih morskih plodova (najbolje je da uzmete miks)
- 2 glavice crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 150 ml pasiranog paradajza
- pola čaše belog vina
- kašičica origana
- kašičica bibera
- sveže začinsko bilje po izboru
- maslinovo ulje, so
Priprema:
Na blago zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno iseckani luk. Pre paradajza, dodajte i beli luk.
Nakon nekoliko minuta dodajte i paradajz i zajedno prodinstajte još nekoliko minuta.
Začinite svim pripremljenim suvim začinima , ubacite morske plodove i nalijte pola čaše vina.
Pustite da se krčka na slaboj vatri oko 15 minuta.
Na kraju dodajte sveže začine i skuvanu testeninu.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK