Srpska GIBANICA, ali ona prava "dundasta"! (RECEPT/VIDEO)
Iz Bakine kuhinje stiže ukusna gibanica, koja je idealna za jači doručak ili večeru. Pravi se brzo i jednostavno i zbog toga ćete zavoleti da je pravite.
Pročitajte još: Za pet minuta i šest KAJSIJA možete da napravite fantastičan kolač! (RECEPT/VIDEO)
Recept za gibanicu
Potrebno je:
- 500 gr gotovih kora
- 3 jaja
- 300 gr sira
- 1/2 praška za pecivo
- 70-100 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- 3-4 šake samo sira
Za preliv:
- 100 ml mleka
- malo ulja
- 1 jaje
Priprema:
Izdrobiti sir, pa dodati jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Sve izjednačiti. Tepsiju obložiti pekpapirom.
Na dno raširiti dve kore i premazati uljem stranice kora vise preko tepsije. Svaku koru blago uronuti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge.
Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Ponavljajte postupak dok imate kore i fil.
Vaditi kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Zaseći gibanicu na kocke.
Umutiti jaje, dodati mleko i malo ulja. Preliti preko gipanice i peći oko 45 min na 210 stepeni.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU