Važni saveti: Kako da vaš GULAŠ bude savršen! (RECEPT/VIDEO)

31. 07. 2021. 000000 12:00

Foto: YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže savet, šta vam je sve potrebno da bi vaš gulaš bio savršen.

Pročitajte još: Kuvari kažu da ova pravila u kuvanju treba da zaboravimo

 

Potrebno je:

 

1/2 kg junećeg mesa od plećke
250 gr crnog luka
komad celera po želji
malo suve slanine
1 crvene paprike
mlevena crvena paprika
tucana ljuta paprika
1 l bujona ili vode
4 čena belog luka
1 puna kašika gustog paradajza
peršunov list
lovorov list
so biber..
maslinovo ulje ili mast


Priprema:

Na ulju  ili masti ispržiti crni luk, da posta staklas 15 min pa dodati na sitne kockice papriku  ne sipati vodu Pa još 15 min  dinstati . 
Dodati na kocke meso lovorov list i nekoliko zvna bibera  malo bujona ili vode   Poklopiti i dinstati na tihom oko 20 min bez mešanja samo protresti. 

Sipati opet malo bujona pa krčkati još polako povremeno  dolivajući bujon. Blago promešati. Krčkati još 20 min . Dodati  mlevenu papriku i tucanu. Pred kraj dodati seckan peršun, 3 čena sitno belog luka i punu kašiku pire paradajza

Dodati so i biber. . Poklopiti da tečnost ispari. Gulaš bi trebao da bude gotov za 1.5 sat ukoliko je meso mlado i 2 sata ako je meso malo starije.. 

Probati na ukus ako treba još malo posoliti. Servitati uz kuvanu testeniu..Prijatno..

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU