TORTA sa malinama koja se jede na svadbama za sreću (RECEPT)
Sada je vreme da se sveže maline koriste za kolače.
Pročitajte još: Grčke ćufte sa caciki sosom od 297 kalorija, idealan letnji obrok! (RECEPT/VIDEO)
Potrebno je za koru:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- vanilin šećer
- 200 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 80 ml vode
- 80 ml ulja
Pročitajte još: Ideja za LAK ručak: Čorba od tikvica koja se sprema 15 minuta (RECEPT)
Za fil:
- 4 žumanca
- 2 pudinga od vanile
- kašika gustina
- 6 kašika šećera
- 600 ml mleka
- 150 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu
- 150 ml slatke pavlake
- 500 g svežih malina
Za dekoraciju:
- 350 ml slatke pavlake
- maline
Priprema:
Pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu, ulje i kratko izmutite mikserom, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutite dok se ne sjedini. U drugoj posudi mutite belanca sa malo soli, postepeno dodavajući preostali šećer. Ulupajte u čvrst sneg i dodajte u prethodnu smesu. Smesu za koru sipajte u okrugli kalup i pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Ohlađeni tortu prelijte sa malo mleka.
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte prašak za puding, gustin i 200 ml mleka, pa sve dobro promešajte. Preostalo mleko stavite da proključa, pa ulijte puding sa žumancima i skuvajte. Umutite margarin sa šećerom u prahu i dodajte u ohlađen krem i penasto izmutite. Umutite slatku pavlaku i dodajte je u fil.
Pročitajte još: Nabavite kore i spremite kolač: BUKAČA je najbolji grčki slatkiš (RECEPT)
Ohlađenu koru prelijte sa malo mleka, pa nanesite polovinu fila, zatim maline isečene na polovine, a preko njih preostali krem. Tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom u koju ste ubacili malo malina kako biste dobili roze boju i odozgo poređajte maline.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU