Juneće šnicle u sosu od pečuraka: Jednostavan, a efektan ručak! (RECEPT/VIDEO)
26. 07. 2021. 000000 12:00
Ukoliko ste raspoloženi za meso u kombinaciji sa kremastim sosom, imamo pravi recept za vas.
Jednostavno i brzo se pravi i idealno je za ručak.
Pročitajte još: Grčke ćufte sa caciki sosom od 297 kalorija, idealan letnji obrok! (RECEPT/VIDEO)
Recept za juneću šniclu u sosu od pečuraka
Sastojci
- 0,5 kg junetine
- 2 dl neutralne pavlake
- 400 gr šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- maslac
- so, biber
- bosiljak, peršun
Priprema:
Tučkom istanjite junetinu, isečenu na šnicle. Posolite i pobiberite i ispržite na maslacu.
Kada se isprži sa obe strane, izvadite iz tiganja, a u socu propržite crni i beli luk, potom dodajte pečurke.
Kada pečurke omekšaju, sipajte neutralnu pavlaku.
Vratite junetinu u sos i sve zajedno još malo propržite. Pri kraju dodajte bosiljak i peršun.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK