Pravimo dve greške kada spremamo SMRZNUTO POVRĆE: Povećajte hranljive materije

Kristina LJubisavljević

25. 07. 2021. 000000 08:30

Foto: Pixabay

Opšte je poznato da je povrće iz zamrzivača deo većine kuhinja. Brza je i laka opcija za večeru bez greške. Međutim, postoje nekoliko stari na koje bi ipak trebalo da obratimo pažnju prilikom pripreme zamrznutog povrća.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, odraslima se preporučuje da pojedu oko 2 do 3 šolje povrća dnevno.

Pročitajte još: Formula za SALATU u ŠEST koraka: Tekstura i neočekivani sastojci su ključ dobrog ukusa!

Priprema smrznutog povrća

Za početak obratite pažnju prilikom kupovine, dok ste još uvek u prodavnici. Pritisnite kesu, ukoliko je to čvrst komad leda, nemojte da ga uzimate, to bi značilo da se odmrzlo, pa zamrzlo već u prodavnici, a u tom procesu može da izgubi  hranljive materije.

Kada je reč o kuvanju smrznutog povrća, ističe se da je najbolje da ga ne stavljamo u miktotalasnu peć i da ga umesto toga kuvate kao redovno povrće kako biste maksimizirali ukus.

Pročitajte još: Tajna savršeno kuvanog PIRINČA: Trebaće vam poklopac i viljuška! (RECEPT/VIDEO)

Ukoliko ispratimo sve pravce pripreme možemo da povećamo hranljivost povrća koje na brz i lak način pripremamo.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU