Rolnice sa mesom kao domaći forneti: Mekane i mirisne, idealne za doručak! (RECEPT/VIDEO)

21. 07. 2021. 000000 10:00

FOTO: bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stižu preukusne rolnice sa mesom. Idealne za doručak ili užinu.

Recept za rolnice sa mesom

Potrebno je za testo:

  • 250 ml mleka
  • 10 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulja
  • 450 gr brašna
  • malo soli

Za nadev:

  • 350 gr mlevenog mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • so, biber

Pročitajte još: Fahita sa piletinom: Kada nemate vremena za spremanje, izvadite gotovo jelo iz frižidera! (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Izmrviti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer, pa kad zapeni dodati ulje, brašno, so i zamesiti srednje tvrdo glatko teso.

Ostaviti da odstoji 30 min pokriveno. 

Ispržiti glavicu crnog luka, pa dodati mleveno meso i dinstati 10 min. Dodati so, biber i skloniti sa šporeta.

Prohladiti, pa staviti u secka i usitniti još da se luk ne poznaje, a meso postane ujednačeno i dosta usitnjeno. Testo razviti na sto (pola cm), pa iseći na pravougaonike.

Gornji deo malo zaseći na 4 trake, a u donji deo staviti kašičicu mesa, pa rukama rasporediti . Uviti ka vrhu da sečeni deo bude odozgo. 

Ređati u tepsiju, pa pokriti da narastu oko 20 min. Premazati žumancetom u koji ste dodali malo ulja. Peći na 200 stepeni C oko30-  35 min. Pokriti krpom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU