Rolnice sa mesom kao domaći forneti: Mekane i mirisne, idealne za doručak! (RECEPT/VIDEO)
Iz bakine kuhinje stižu preukusne rolnice sa mesom. Idealne za doručak ili užinu.
Recept za rolnice sa mesom
Potrebno je za testo:
- 250 ml mleka
- 10 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
- 450 gr brašna
- malo soli
Za nadev:
- 350 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- so, biber
Pročitajte još: Fahita sa piletinom: Kada nemate vremena za spremanje, izvadite gotovo jelo iz frižidera! (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Izmrviti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer, pa kad zapeni dodati ulje, brašno, so i zamesiti srednje tvrdo glatko teso.
Ostaviti da odstoji 30 min pokriveno.
Ispržiti glavicu crnog luka, pa dodati mleveno meso i dinstati 10 min. Dodati so, biber i skloniti sa šporeta.
Prohladiti, pa staviti u secka i usitniti još da se luk ne poznaje, a meso postane ujednačeno i dosta usitnjeno. Testo razviti na sto (pola cm), pa iseći na pravougaonike.
Gornji deo malo zaseći na 4 trake, a u donji deo staviti kašičicu mesa, pa rukama rasporediti . Uviti ka vrhu da sečeni deo bude odozgo.
Ređati u tepsiju, pa pokriti da narastu oko 20 min. Premazati žumancetom u koji ste dodali malo ulja. Peći na 200 stepeni C oko30- 35 min. Pokriti krpom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU