Čoko kocke sa višnjama se ne daju gostima! (RECEPT)

24. 07. 2021. 000000 11:30

Foto: Šater

Nećete pogrešiti ako napravite kolač sa višnjama.

Pročitajte još: Ideja za LAK ručak: Čorba od tikvica koja se sprema 15 minuta (RECEPT)

Potrebno je za koru:

  • 150 g čokolade
  • 5 jaja
  • 150 g putera
  • 150 g šećera
  • 80 g brašna
  • ulje

Za fil:

  • 200 g bele čokolade
  • 400 g slatke pavlake
  • kašika vanilin šećera
  • 400 g očišćenih višanja

Za preliv:

  • džem od višanja za dekoraciju

Priprema: Lenja pita sa višnjama: Recept koji mora da zna svaka žena!

Istopite 150 g čokolade. Odvojite žumanca i belanca. Isecite puter na sitne komade, dodajte šećer i umutite. Zatim u to stavite otopljenu čokoladu i sve promešajte. U smesu od čokolade i putera dodajte postepeno žumanca i brašno, pa promešajte. Posebno umutite belanca i šam pažljivo dodajte čokoladnoj smesi, a zatim promešajte. Sipajte u pleh koji ste podmazali uljem i posuli brašnom i pecite koru pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kolači mogu da se jedu sa šlagom...

Izlomite belu čokoladu, otopite je i dodajte slatku pavlaku i vanilin šećer. Zagrejte na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i lepo ne sjedini, konstantno mešajući nekoliko minuta. Sklonite sa ringle i ohlađeni fil dobro umutite mikserom. Pečenu koru presecite horinzontalno na dva dela. Premažite jednu koru filom, pospite višnjama, zatim namažite ostatak krema, pa preklopite drugom korom.

Pročitajte još: Pastrmka u paketu koja se SAMA PEČE (RECEPT)

Stavite ohlađenu poslasticu u frižider da se stegne, pa je pre služenja prelijte džemom od višanja i isecite na kocke. Ukoliko želite, prelijte kolač najpre čokoladnom glazurom, a preko toga stavite džem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU