Fahita sa piletinom: Kada nemate vremena za spremanje, izvadite gotovo jelo iz frižidera! (RECEPT/VIDEO)
Ukoliko znate da vam predstoje dani u kojima ćete biti u gužvi, važno je da imate pri ruci spreman ručak ili večeru, kako ne biste gubili vreme. Predstavljamo vam recept sa piletinom, koje možete da spremite i držite u frižideru i koristite u kritičnim momentima.
Pročitajte još: Lagan letnji ručak: Obrok salata sa GRILOVANIM SIROM, gotova za 5 minuta! (RECEPT/VIDEO)
Fahita sa piletinom (recept)
Sastojci:
Pileće belo (3 veća parčeta), so, biber, 2 kašičice kumina, 2 kašičica ljute tucane paprike, 1 kašičica belog luka u prahu.
Posebno, za prženje: luk, 3 kom paprike babure (ili druge po želji), 4 čena belog luka.
Za serviranje: tortilja, neutralna pavlaka, čedar sir, gvakamole sos, peršun.
Priprema:
Meso isecite na trakice, začinite navedenim sastojcima i propržite na ulju.
Izvadite meso i u istom ulju propržite iseckan crni luk, kojem ćete dodati i beli luk kada se malo zapeče.
Na kraju, dodajte i paprike i na kraju, vratite meso kako biste sve sjedinili i pržili još minut- dva.
Ovako pripremljenu hranu, možete čuvati u frižideru do četiri dana i iskoristiti kada nemate vremena za spremanje ručka.
Kada budete spremni da servirate, postavite tortilju, poređajte meso, preko luk i papriku i možete dodati kašiku neutralne paprike, čedar sir, gvakamole sos i preko stavite iseckan peršun.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU