Da li znate ovaj TRIK: U mikrotalasnoj rerni može da se kuva POVRĆE NA PARI

18. 07. 2021. 000000 12:30

Foto: Depozitfoto

Većina mikrotalasnu rernu koristi samo za podgrevanje, eventualno za odmrzavanje jela, mada ona pruža i druge mogućnosti za upotrebu.

Pročitajte još: Pomoću ovih načina saznajte da li se BELI LUK pokvario

Jedna od njih je i kuvanje na pari, koju ćete postići tako što ćete povrće oprati i sipati vrlo malo vode u posudu, koju ćete staviti u mikrotalasnu i uključiti je na srednju temperaturu. U proseku je potrebno pet minuta da bi i najtvrđe povrće, poput šargarepe, bilo skuvano, a samo dva minuta za brokoli, prokelj i karfiol.

Pečenje luka u mikrotalasnoj

Još jedan manje poznat način upotrebe mikrotalasne je za omekšavanje, odnosno pečenje crnog i belog luka.

Pročitajte još: Omiljeni engleski slatkiš: Slatki mafini sa šargarepom (RECEPT)

Važi za obe vrste - oljuštite luk i odsecite vrhove glavica (čenova), stavite u posudu, prelijte mešavinom dve kašike vode, kašičicom maslinovog ulja i malo soli, pa pecite osam minuta na srednjoj temperaturi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU