Sve vreme smo POGREŠNO jeli ČOKOLADNI BISKIT? Za sve je kriva "gornja strana" keksa! (VIDEO)
Nova studija otkrila je ispravan način na koji treba da jedete čokoladu.
Da bi čokoladni keks imao bolji ukus, istraživači sa Univerziteta Okford predlažu da se jede sa čokoladnom stranom okrenutom nadole.
Pročitajte još: Višenamenski sprej citrusnog mirisa od TRI sastojka: Sredstvo koje treba da ima svako domaćinstvo! (RECEPT)
Kako se pravilno jede čokoladni biskvit?
U studiji, naučnik za hranu sa Univerziteta Okford, profesor Čarls Spens, analizirao je različite načine na koji možete da jedete čokoladni keks - uključujući čokoladu okrenutu prema gore, čokoladu okrenutu nadole i pobednički preokret. U izveštaju je podelio niz razloga zbog kojih čokolada okrenuta nadole može učiniti njen ukus još boljim, uključujući osećaj topljenja čokolade direktno na jeziku.
Takođe se sugeriše da uzimanje keksa sa čokoladnom stranom okrenutom na gore omogućava mozgu da registruje premaz koji vam se približava, što maksimizira celokupno „oralno-somatosenzorno iskustvo“.
Pobednički preokret
Profesor Čarls Spens rekao je: „Koju stranu napola premazanog čokoladnog biskvita treba jesti tema je o kojoj se žustro raspravljalo, zbog čega smo želeli da dođemo do dna pitanja od milion dolara. Moje istraživanje je pokazalo da, iako postoje prednosti oba načina, držanje keksa sa čokoladom prvo okrenuto prema gore kako bi se maksimizovalo vizuelno iskustvo, a zatim njegovo prebacivanje dok se biskvit donosi prema ustima pruža najbolje multi-senzorno iskustvo."
LJudi takođe više vole da jedu keks tako da bučno hrska, a stručnjaci tvrde, to može pomoći u poboljšanju ukusa. A ako jedete polako, takođe možete poboljšati ukus.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU