Pravi LETNJI ručak: Pastrmka iz rerne (RECEPT)
12. 07. 2021. 000000 12:00
Potrebno je:
- 4 pastrmke
- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- šargarepa
- veza peršuna
- so
- biber u zrnu
- ruzmarin
- lovorov list
- limun
- maslinovo ulje
- malo belog vina
Pastrmku očistite, posolite sa obe strane i unutra, pa malo zasecite. Beli luk isecite na listiće, šargarepu krupno narendajte, peršun iseckajte, pa dodajte maslinovo ulje i biber. Pomešajte i time punite pastrmku. U dobro nauljen pleh poređajte ribu, prelijte je maslinovim uljem, vinom, dodajte ruzmarin, lovorov list, pa prekrijte kolutovima crnog luka i tankim kriškama limuna.
Pročitajte još: Omiljeni engleski slatkiš: Slatki mafini sa šargarepom (RECEPT)
Pecite u rerni na 200 stepeni, povremeno je prelivajući masnoćom iz pleha. Pastrmka je gotova kad porumeni. Možete da je služite uz obareni krompir sa blitvom, spanać, pirinač...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU