Tikvica, šargarepa i još po nešto: Ovo je recept za fantastične pljeskavice BEZ MESA (FOTO/VIDEO)
Danas vam nudimo iz bakine kuhinje idealan ručak za post ili za vrele letnje dane.
Pljeskavice bez mesa su zdrave i ukusne, a lako se spremaju.
Pročitajte još: Recept za slano pecivo sa sirom na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
1 veća tikvica
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 šargarepe
1-2 kašike brašna
50 gr posnog kačkavalja
peršunov list
biber, so
malo ulja
Priprema:
Tikvicu, šargarepu i luk očistiti i izrendati, pa posliti. Potom promešati povrće i ostaviti da odstoji 20 minita, pa ocediti.
Foto: Bakina kuhinja
Dodati izgnječen beli luk, rendan posni kačkavalj, brašno, seckan peršunov list, so biber i sve dobro sjediniti.
Foto: Bakina kuhinja
Tepsiju podmazati uljem, napraviti pljeskavice, pa poređati.
Foto: Bakina kuhinja
Pljeskavice pouljiti i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 min.
Kao prilog možete poslužiti krompir, pilav ili nešto drugo po želji.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU