Recept za slano pecivo sa sirom na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)
Ovoga jutra se u bakinoj kuhinji peče nešto drugačije.
Reč je o slanom pecivu sa sirom, na malo drugačiji način, koje će se zasigurno dopasti svima.
Pročitajte još: Savršen obrok za sve koji poste: Fali samo vruća pogača i nećete poželeti nikakav dodatak (RECEPT/VIDEO)
Potrebno je:
200 ml mleka
100 ml jogurta
1 jaje
2 kašike ulja
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
oko 550 gr brašna
Nadev:
150 gr sira
1 celo jaje + 1 žumance za premazivanje
šaka seckanog peršuna
biber
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac, pa dodati šećer, promešati i ostaviti da zapeni.
U činiju sipati kvasac, jogurt, ulje, jaje i polako dodavati brašno kako bi se zamesilo mekše, glatko testo. Ostaviti da odstoji 30 minuta.
Foto: Bakina kuhinja
Potom razviti testo na stolu u pravougaonik. Sir izgnječiti i dodati jaje i šaku seckanog peršuna i malo bibera, i sve sjediniti.
Na dnu razvučenog testa staviti sir (ostaviti 2 kašike), pa preklopiti sa gornjim delom.
Foto: Bakina kuhinja
Prazni deo testa još malo razvući oklagijom i iseći ga na trake. U preostali sir dodati malo crvene paprike, pa premazati trake. Svaku traku uviti oko svoje ose. Donji deo testa uviti ka trakama formirajući rolnicu. Staviti u podmazan pleh i pokriti da odstoji.
Foto: Bakina kuhinja
Premazati žumancetom i peći na 180 stepeni oko 35-40 min.
Pecivo seći kada se potpuno ohladi.
Testo će biti mekano kao pena, i divnog ukusa...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU