Savršeni letnji deset koji će razgaliti čula: Tart sa MALINAMA (FOTO/RECEPT)
Pripremanje deserta na vrelim letnjim danima i nije tako zabavan posao, ali pomislite samo na radost ukućana kada pred njih iznesete sočan voćni kolač, koji će razgaliti sva čula. Donosimo vam savršen predlog za tart sa svežim malinama...
Tart sa malinama
Sastojci za pripremu testa:
Pročitajte još:"Fantaziram da doživim saobraćajnu nesreću, u kojoj bih postala paraplegičar": Potpuno zdravi ljudi koji žele da postanu invalidi (VIDEO)
- 500 grama brašna
- 200 grama margarina
- 8 kašika šećera
- pola praška za pecivo
- 14 kašika hladne vode
- prstohvat soli
- 50 grama margarina
- 3 kašike šećera
- 100 grama brašna
Sastojci za pripremu fila:
- 400 grama malina
- 100 mililitara vode
- 4 kašike šećera
- 3 kašike gustina
- 750 mililitara sojinog mleka
- 2 pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
Priprema tarta:
Umesite testo od margarina i suvih sastojaka. Testo će biti u mrvama dok ne dodate i hladnu vodu koja će sve to lepo da poveže. Razvucite testo oklagijom do prečnika 10cm većeg od prečnika pleha ili kalupa u kome će se peći da biste mogli od testa da formirate i ivice, da dobijete kao jednu činiju od testa. Kad prebacite testo u pleh i formirate ivice prstima ostavite u frižideru na pola sata.
Pročitajte još: Nikol Šlezinger pokazala kako nositi BIKINI da grudi budu lepše (FOTO)
Za crveni fil pomešajte maline, ostavite na stranu malo malina za ukrašavanje, šećer i vodu pa kuvajte desetak minuta, a onda dodajte gustin razmućen u malo vode pa sve to ukuvajte još 2-3 minuta. Maline pritisnite viljuškom da se rasture.
Pročitajte još: KAKO SE PIŠE: Da li je pravilno NEBROJANO ili NEBROJENO?
Za beli fil skuvajte po uputstvu sa kesice pudinga i ostavite da se prohladi. Za drugo testo, umesite od navedenih sastojaka, ono će biti svo u mrvama, takvo i treba da bude.
Koru probušite viljuškom na par mesta pa pecite na 200°C dok porumeni, onda smanjite na 180°C. Ukupno se korica peče oko 40 minuta. Izvadite iz rerne pa preko korice premažite polovinu fila od maline. Preko sipajte beli fil, poravnajte ga i premažite ostatkom fila od malina. Preko fila od malina pospite mrvice koje ste dobili od drugog testa. Vratite da se peče na 180°C dok mrvice ne dobiju zlatno-žutu boju. Kad se prohladi ukrasite malinama.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU