Domaći sladoled bez MLEKA i ŠEĆERA: Potrebni su vam samo voće, med i voda (RECEPT)
Sladoled je omiljena letnja poslastica, i baš zbog toga što se tokom leta jede u velikim količinama, treba voditi računa o njegovim sastojcima.
Domaći sladoledi su zdraviji od kupovnih, a uz kombinaciju pravih sastojaka, mogu biti i ukusniji.
Pročitajte još:
Ovaj domaći sladoled ima minimalni broj kalorija, jer u njegovim sastojcima nema mleka, a ni šećera, a zbog prave kombinacije voća i meda i te kako je sladak.
Koristite tri različita voća, i imaćete tri različita ukusa.
Sastojci:
1 banana
5-6 jagoda
2 kivija ili 2 limuna (bitno je da je voće kiselkasto)
kašičica meda
tri kašike vode
Priprema:
Oljuštite kivi ili limun, pa ga izmiksirajte sa jednom kašikom vode i kašičicom meda.
Prelijte smesu u modlice za sladoled, i stavite u zamrzivač, i prvi ukus sladoleda je gotov.
Sladoled s bananomi jagodama pripremite na isti način, samo što u njih ne morate stavljati med, već samo vodu, zato što su banana i jagode dovoljno slatke.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU