Torta sa bademima i pistaćima koja se ne zaboravlja! (RECEPT)

22. 07. 2021. 000000 14:00

Foto: Šater

Potrebno je:

  • 250 g šargarepe
  • 200 g badema
  • 200 g smeđeg šećera
  • 5 jaja
  • kašičica rendane kore od limuna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • šaka golice
  • šaka pistaća
  • pola kašičice cimeta
  • slatka pavlaka za kuvanje

Pročitajte još: Komarci MRZE ovaj miris i beže od njega, a pravi se lako

Za glazuru:

  • 100 g putera
  • 200 g krem sira
  • 30 g šećera u prahu
  • šargarepa

Pročitajte još: Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)

Priprema:

Umutite žumanca, šećer i limunovu koru, pa dodajte mlevene bademe, prašak za pecivo, cimet i listiće pistaća. Dobro promešajte. Izrendanu šargarepu umešajte u testo i dodajte umućen sneg od belanaca. Testo pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Podelite ga na dva dela, pa između premažite umućenom slatkom pavlakom.

Umutite puter, šećer i krem sir i tom glazurom premažite koru. Ukrasite tortu očišćenom šargarepom. Ostavite je u frižideru da odstoji neko vreme.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU