TRIK kako da LAKO oljuštite pečenu papriku
Baš vam se prijela pečena paprika, ali vam je mrska pomisao na njeno ljuštenje, pa brzo odustajete od ideje da je pripremite.
Pročitajte još: Letnje bolesti: TANGE su za šetnju, a ne za kupanje, savetuje GINEKOLOG
Nemojte, jer postoji jednostavan način za ljuštenje. Za početak, pazite da ne izgori prilikom pečenja, tako što ćete je češće okretati s jedne na drugu stranu. Čim ih skinete sa plotne ili roštilja, ubacite ih u dublju posudu, pospite solju i brzo poklopite. Ostavite ih tako da odstoje 20-ak minuta, ili dok se potpuno ne ohlade, otklopite i kožica će se skidati za tili čas.
Takođe, možete ih, odmah nakon pečenja, zamotati u papirni kuhinjski ubrus i ostaviti da se tako ohlade. Zatim povucite ubrus - sa njim će se skinuti i kožica paprike.
Pročitajte još: ZLATNA VODA skida fleke sa kože, a za njenu pripremu dovoljan vam je samo PRSTEN
Umesto ubrusa možete koristiti i papirne kese, koje bi trebalo dobro da zatvorite, da bi se paprika potparila. Kada se ohladi postpupite isto kao i sa kuhinjskim ubrusom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU