Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)

07. 07. 2021. 000000 11:00

Foto: Šater

Ključni sastojak ovog jela je omlet, a umesto voka možete koristiti dublji tiganj.

Potrebno je:

  • 300 g pirinča
  • 4 jajeta
  • veza mladog crnog luka
  • so
  • biber
  • soja sos
  • ulje
  • komadić putera
  • 50 g graška
  • sveža crvena paprika
  • šargarepa

Pročitajte još: Komarci MRZE ovaj miris i beže od njega, a pravi se lako

Sitno iseckajte papriku i šargarepu, a grašak i pirinač skuvajte. Kada pirinač počne da se kuva, isključite ringlu, poklopite posudu i tako ostavite pola sata, da bi upio vodu. Na ovaj način pirinač će ostati rastresit. Umutite jaja, dodajte so i biber i napravite omlet. Kada je gotov, urolajte ga i isecite na sitne rezance. U dobro zagrejanom voku (ili dubljem tiganju) na ulju pržite mladi luk (beli deo) i povrće, nekoliko minuta uz stalno mešanje.

Pročitajte još: ROLETNE su prva obrana od prljavšite, operite ih sredstvom koje već imate

Zatim dodajte pirinač, soja sos i puter, još malo pržite sve zajedno, mešajući, pa ubacite rezance omleta. Služite toplo, a po želji pospite sitno iseckanim peruškama mladog luka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU