Kako se pravilno zamrzava i odmrzava testo? Najvažnije je istisnuti vazduh
Rešenje je jednostavno, ako umesite više nego što vam je potrebno, ostatak zamrznite i već vam je pola posla gotovo za sledeću pripremu pita ili peciva.
Pročitajte još: ROLETNE su prva obrana od prljavšite, operite ih sredstvom koje već imate
Međutim, morate znati kako da ga pravilno zamrznete, da bi bilo potpuno isto kao sveže pripremljeno.
Istisnite vazduh iz kese
Najpre ga dobro umesite, pa ubacite u kesu za zamrzavanje, preklopite ga i time istisnite sav vazduh iz nje, pa stavite u zamrzivač. Možete ga smrznuti i u vakuum plastičnoj kutiji. Prilikom odmrzavanja morate biti strpljivi, jer mu je potrebno bar četiri sata da odstoji u frižideru, ili tri na sobnoj temperaturi.
Ne odmrzavajte u mikrotalasnoj
Izbegavajte odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni, jer nakon toga neće narasti tokom pečenja. Nemojte očekivati da se odmrznuto testo podigne, jer nema potrebe za tim - ali, bez brige, to će se desiti kada ga ubacite u rernu.
Pročitajte još: Komarci MRZE ovaj miris i beže od njega, a pravi se lako
Kada se odmrzne, izvadite ga iz kese ili posude, dobro premesite i ostavite malo da "odmori". Trudite se da u rerni pečete na temperaturi između 170 i 190 stepeni, jer najviše odgovara pripremi testa.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU