Trik za pravilno sušenje BOSILJKA: Sačuvaćete intenzivan ukus i boju! (VIDEO)
Postoji nekoliko različitih načina sušenja bilja, a mi vam otajemo trik sa sušenjem u mikrotalasnoj peći. Brzo je, jednostavno, a bilje zadržava svoju raskošnu, živahnu boju!
Nakon sušenja, čuvati na tamnom mestu, u hermetički zatvorenoj posudi.
Oni koji su isprobali ovaj način sušenja kažu da je ovako osušeno začinsko bilje lepše od bilja kupljenog u prodavnici! I ukus je neverovatan! Da li ste spremni da osušite malo bosiljka ?
Pročitajte još: Da li znate kako se pravilno pije koktel? BARMEN otkrio najveću grešku koju ljudi prave! (RECEPT/FOTO)
Foto: Piksabej
Kako se pravilno suši bosiljak?
Šta vam je potrebno:
- Sveži listovi bosiljka.
- Staklena ili keramička ploča za mikrotalasnu pećnicu.
- Papiri/ ubrusi koji su napravljeni za mikrotalasnu pećnicu.
Postupak:
-
Stavite 1 papirnati ubrus ravno na tanjir. Položite listove bosiljka u jedan sloj na papirni ubrus. Stavite još jedan papirni ubrus na vrh.
-
Ugrejte ga u mikrotalasnoj na 30 sekundi, a zatim u koracima od 15 sekundi dok se listovi ne osuše. Vreme će se razlikovati u zavisnosti od veličine lišća - manji listovi će se sušiti mnogo brže i zahtevaće manje vremena.
-
Nakon sušenja, jednostavno izmrvite i prstima zdrobite listove bosiljka. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i tamnom mestu (kao sa ostalim začinima).
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU