Ostalo vam je zimnice? Napravite ukusnu čorbicu od PEČENIH PAPRIKA (RECEPT)
Pečene paprike koje ostavljamo tokom zime uglavnom služe za prženje ili za poznatu "paprika sa belim lukom" salatu.
Međutim, od njih može da se napravi i čorbica, koja je idealna za večeru tokom vrelih letnjih dana.
Pročitajte još: Spremite osvežavajuću LETNJU čorbicu od SEZONSKOG povrća (RECEPT)
Sastojci:
300 g pečenih i oljuštenih paprika
2 veća krompira
1 glavica crnog luka
začini po želji: so, biber, vegeta, tucana paprika, mirođija ili bosiljak
kockica maslaca
Priprema:
Crni luk propržite na maslacu. Kada postane staklast, dodajte mu krompir isečen na kockice, kao i prepolovljenu pečenu papriku.
Prelijte vodom i ostavite da se kuva oko 30 minuta.
Nakon kuvanja uzmite štapni mikser i napravite čorbu.
Dodajte začine po želji, promešajte i čorbica je gotova. Ukoliko volite, tokom serviranja u čorbicu možete dodati i kašiku kisele pavlake.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU