Letnji PODVARAK: Ako su vam dosadile salate napravite ukusan ručak (RECEPT)
28. 06. 2021. 000000 13:00
Potrebno je:
- glavica svežeg kupusa (oko 1,5 kg)
- 2 glavice crnog luka
- biber, so
- lovorov list
- malo paradajz pirea ili kuvanog paradajza
- ulje ili mast
- 300 g kobasica ili suvog mesa
Priprema:
Kupus očistite, operite i isecite na rezance ili ga krupno narendajte. Na zagrejanom ulju ili masti propržite sitno seckan crni luk, dodajte kupus, nastavite da pržite, povremeno dolivajući po malo tople vode. Kada kupus omekša, stavite so, biber, lovorov list i paradajz pire. Sve dobro promešajte i prebacite u podmazanu posudu za pečenje.
Pročitajte još: Mirisni i sočan kolač za svaki dan od 100 dinara (VIDEO)
Preko stavite seckane kobasice ili suvo meso, pritisnute dobro, sipajte šoljicu vode i prelijte sa malo ulja. Podvarak pecite oko 50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok voda ne ispari i kupus ne dobije lepu boju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU