TIKVICE, MLADI KROMPIR i SAVRŠEN RUČAK! Čarolija iz bakine kuhinje uz detaljan RECEPT (VIDEO)
Ukoliko ne znate šta danas za ručak, iz Bakine kuhinje stiže predlog koji ćete rado ponoviti kad god nemate ideju šta da spremite, a da bude ukusno.
Potrebno je:
1 mlada tikvica
3 mlada krompira
2 mlade šargarepe
1 mlad lik glavica
1 glavica mladog belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
100 gr kisele pavlake
1 jaje
rendan kačkavalj
listovi suve slanine (po želji)
soli ..ulje
Priprema:
Tikvice oljuštiti iseći na kolutove i posolit. Ostaviti da u soli odstoje 15 min pa ocediti tečnost. Krompir očistiti i takođe iseći na kolutove. Glavicu belog luka iseći na sitno zajedno sa zelenim delo pa ubaciti u tikvice Sipati malo ulja, dodati krompir i šargarepu na tanje listove.
Glavicu luka iseći na krupnije rezance. Sve izmešati osim luka. U tepsiju poređati krugove krimpira, tikvica šargarepe i između kolutove luka.
U činiju sipati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Može se po želji pobiberiti . Dodati jaje i jednu punu kašiku rendanog kačkavalja. Sve izjednačiti i time preliti tikvice.
Odozgo staviti još malo kačkavalja i listove suve slanine po želji. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min da lepo zarumeni. Uz dobru salatu i čorbicu fantastičan ručak koji će te pijesti u slat...Prijatno..