Pravimo ukusni BIKSVIT OD ČOKOLADE I VANILE: Brza i jednostavna poslastica (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

18. 06. 2021. 000000 14:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno za biskvit:

  • 5-6 jaja zavisi od krupnoće
  • šećer po želji
  • 1 kašika kakaa 
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike ulja

Foto: privatna arhiva

 Za krem:

  • 1  čaša  mleka (od 200 gr)
  • 2 kašike šećera (može više)
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje 
  • 2 vanilin šećera
  • 200 gr maslaca
  • 1 kašika  prah šećera
  • 100 gr čokolade (ili 1 puna kašika kakaa)

Priprema biskvita

Umutiti belanca sa šećerom i dodati brašno. U kakao dodati malo toplog mleka, pa sipajte u testo. Dodajte ulje, pa sve izjednačite. Dobijate ređe testo koje sipate u pleh od šporeta obložen pek papirom. Rasporedite lepo kašikom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C 15-20 min. Krpu suvu prostrite na sto, pa istresite pečen rolat. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Foto: privatna arhiva

Priprema krema

U mleko stavimo šećer po želi, dodate vanilin šećer. Odvojiti malo mleka, pa umutiti aje. Dodati brašno i žicom izmute bez grudvica. Kad mleko provri dodate brašno i brzo mešate. Skloni se i ohladi.

Maslac umutiti sa šećerom u prahu i izmešati sa skuvanim kremom. Dodavati krem polako u maslaac. Podeliti krem na dva dela u jedan dodajte rastopljenu čokoladu ili kakao, pa izjednačiti.. Biskvit odviti iz krpe i raširiti. pa ga prvo premazati sa svetlim kremom pa preko njega čokoladnom. Uviti ponovo rolat, pa u foliju i ohladiti 2-3 sata u frižideru. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU