Pravimo ukusni BIKSVIT OD ČOKOLADE I VANILE: Brza i jednostavna poslastica (FOTO/VIDEO)
Potrebno za biskvit:
- 5-6 jaja zavisi od krupnoće
- šećer po želji
- 1 kašika kakaa
- 4 kašike brašna
- 2 kašike ulja
Foto: privatna arhiva
Za krem:
- 1 čaša mleka (od 200 gr)
- 2 kašike šećera (može više)
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- 2 vanilin šećera
- 200 gr maslaca
- 1 kašika prah šećera
- 100 gr čokolade (ili 1 puna kašika kakaa)
Priprema biskvita
Umutiti belanca sa šećerom i dodati brašno. U kakao dodati malo toplog mleka, pa sipajte u testo. Dodajte ulje, pa sve izjednačite. Dobijate ređe testo koje sipate u pleh od šporeta obložen pek papirom. Rasporedite lepo kašikom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C 15-20 min. Krpu suvu prostrite na sto, pa istresite pečen rolat. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Foto: privatna arhiva
Priprema krema
U mleko stavimo šećer po želi, dodate vanilin šećer. Odvojiti malo mleka, pa umutiti aje. Dodati brašno i žicom izmute bez grudvica. Kad mleko provri dodate brašno i brzo mešate. Skloni se i ohladi.
Maslac umutiti sa šećerom u prahu i izmešati sa skuvanim kremom. Dodavati krem polako u maslaac. Podeliti krem na dva dela u jedan dodajte rastopljenu čokoladu ili kakao, pa izjednačiti.. Biskvit odviti iz krpe i raširiti. pa ga prvo premazati sa svetlim kremom pa preko njega čokoladnom. Uviti ponovo rolat, pa u foliju i ohladiti 2-3 sata u frižideru. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU