Milica Živanović pravi naukusnije VANILICE, evo recepta!
Postoje ukusi po kojima se pamti neko vreme, događaj, ili čitava destinacija. Postoje ukusi koje pamtimo i želimo da ih se uvek sećamo. Postoje vanilice, koje su uvek više od ukusa.
Pročitajte još: Božanstveni punjeni modri patlidžan, a mogu i tikvice! (RECEPT)
Sastojci:
- 200 g masti
- 3 kašike šećera
- jaje
- žumance
- 1/2 limuna
- sok 1 limun kora
- 450 g brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 g šećera u prahu
- 250 g džema od šljiva
Priprema:
Umutite mast sa 3 kašike šećera, jednim celim jajetom i jednim žumancetom, sokom od polovine limuna i narendanom korom od jednog limuna (koru rendati na sitno rende).
Pecite vanilice u zagrejanoj rerni.
Dodajte 450 g brašna i zamesiti testo. Pobrašnjaviti radni deo i razvući testo. Rernu zagrejati na 180 C. Modlicama vadite vanilice, ređate ih na pleh (koji je namašćen ili obložen papirom) dok ne porumene. Ispečene vanilice ostavite da se prohlade.
Pročitajte još: Brz RECEPT za čuvenu ŠVARCVALD TORTU od višanja za 400 dinara
U dubokom tanjiru pomešajte vanilin šećer i šećer u prahu. Prohlađene vanilice namažite pekmezom i preklopite drugom, a odna je uvaljajte u prethodno pomešan prah šećeru i vanil šećer.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU