Ne bacajte PETELJKE JAGODA, osušite ih i napravite ČAJ za imunitet
Još od antičkih vremena poznata su lekovita svojstva jagoda. Ovo voće izuzetne arome i lepog izgleda veoma je ukusno i zdravo. Obiluje vitaminima A i C, vlaknima, gvožđem i folnom kiselinom.
Pročitajte još: Revolucionalno otkriće ruskih naučnika: Heljda je super-fud, a osim što usporava starenje ima i nevervatne moći!
Jagode jačaju imunitet
Blagotvorne su pri oporavku od bolesti, jačaju imunitet, prevencija su kod bolesti želuca, pomažu u lečenju artritisa, reume, anemije, olakšavaju tegobe kod kamena u bubregu, blagotvorno deluju na povećan holesterol i povišen krvni pritisak. Osim toga, jagode ubrzavaju metabolizam i usporavaju starenje.
Ne bacajte peteljke, jer su pravo blago.
Koliko je sočan plod ovog voća koristan u nekim medicinskim stanjima, ne čudi da su lekoviti i delovi biljke koji se obično uklanjaju. Zato, prilikom čišćenja jagoda, ne treba bacati listiće oko ploda i peteljke. Zagovornici ruske narodne medicine koriste ovaj "otpad" u lečenju mnogih oboljenja.
Pročitajte još: RUSKI lekar i naučnik HRISTO MERMESKI otkriva revolucionarni lek za NAJTEŽE BOLESTI (RECEPT)
Osušite peteljke i listiće jagoda
Peteljke i listiće jagoda trebalo bi osušiti i čuvati kao vitaminsku rezervu. Oni imaju više vitamina C nego njeni plodovi, a kao i plodovi sadrže iste mikroelemente (gvožđe, bakar, cink, mangan, hrom, olovo i kadmijum).
Čaj od peteljki jagoda jača nervni sistem.
Čajevi od peteljki i listića jagode jačaju nervni sistem i deluju protivstresno. Odlično su sredstvo za otklanjanje umora i depresivnih stanja, blagotvorni su za krv i poboljšavaju stanje bubrega. Odlični su i za obolele od dijabetesa, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi.
Pročitajte još: Ruska travarka NESTOROVNA: Poštujte 8 jednostavnih pravila i sprečite razvoj MALIGNIH BOLESTI
Peteljke i listići jagoda (baštenskih i šumskih) podmlađuju kožu i utiču na rast kose, a nanose se usitnjeni na lice i vrat u obliku maske. Za brži rast i gušću kosu odlična je kaša od izmiksanih listića i peteljki, uz dodatak isceđenih sokova bokvice i kalanhoje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU