Ručak za 15 minuta: Domaći NAPULJSKI SOS od paradajza za špagete (RECEPT)

08. 06. 2021. 000000 13:50

Foto: Depozitfoto

Istog trenutka kada stavite špagete da se kuvaju počnite sa pripremom napuljskog sosa od paradajza. Kompletan ručak biće gotov za 15 minuta.

Potrebno je:

  • 500 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 15 g svežeg majorana
  • 15 g svežeg peršuna
  • biber
  • so
  • listići svežeg bosiljka

Pročitajte još: Miloš je tokom korone prvi u Srbiji napravio GLAMPING i sada cela porodica živi od toga (FOTO)

Oljuštite i istucajte beli luk pa ga propržite na srednjoj temperaturi, u maslinovom ulju, sve dok ne požuti. Paradajz poparite vrelom vodom, prelijte hladnom, pa oljuštite. Isecite ga na sitno, dodajte belom luku, posolite i pobiberite. Kuvajte na jakoj vatri oko pet minuta, odnosno tek toliko da paradajz omekša.

Na kraju dodajte sitno seckan majoran i peršun, sve dobro promešajte i sklonite sa ringle. Ukrasite listićima svežeg bosiljka prilikom služenja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU