Božanstveni punjeni modri patlidžan, a mogu i tikvice! (RECEPT)

08. 06. 2021. 000000 11:55

Foto: Depozitfoto

Modri patlidžan možete zameniti tikvicama.

Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)

Potrebno je:

  • 2 patlidžana
  • 1/2 praziluka
  • šargarepa
  • paradajz
  • kafena šoljica pirinča
  • kašika maslinovog ulja
  • 50 g šampinjona
  • kašičica mešavine suvih začina
  • majoran
  • 50 g mocarele
  • 200 g junećeg mlevenog mesa
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • sušeni celer
  • 1/2 veze peršuna
  • beli luk u prahu

Pročitaje još: Treći rajh je slao ekspedicije na Tibet, a šokiraćete se kada vidite šta je SS čuvao u ovoj biblioteci

Uzdužno presecite patlidžan, izdubite ga i posolite da bi pustio svoj sok. Na mešavini maslinovog ulja i kašike vode izdinstajte praziluk, šargarepu i peršun. Dodajte mešavinu suvih biljnih začina.

Sitno iseckajte šampinjone pa ih dodajte izdinstanom povrću kad je potpuno gotovo i nastavite da još kratko dinstate. Meso posebno izdinstajte, pa dodajte u smesu. Pirinač takođe posebno obarite, procedite i dodajte u smesu. Zatim dodajte začine: majoran, bosiljak, majčinu dušicu, celer i beli luk u prahu. Isperite patlidžan, pa svaku polutku napunite ovim filom.

Pročitajte još: Recept za domaći sladoled: Čaša višanja i eto i slatkog zadovoljstva

Odozgo narendajte mocarelu ili neki drugi sir, pa preko poređajte kriške paradajza. Ubacite u rernu, prethodno zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU